zaterdag 28 juni 2008

Raksha

Raksha
pastel 50 x 60
Ik heb er even hard aan moeten trekken, maar ik wilde de tekening dit weekend af hebben.
Het is gelukt!
Nu hoop ik in de nieuwe week aan iets nieuw te kunnen beginnen. Ik ben er nog niet helemaal uit wat, maar dat zien we snel genoeg.
---------------------------------------------------------------------------
I've had to work really hard, but I wanted to finish the drawing this weekend. And I did it!!
I really hope to start something new next week. I haven't really figured out what exactly, but we will see soon enough.


vrijdag 27 juni 2008

Een einde en een begin! / Ending and starting!

Djengis
Pastel 45 x 50


De tekening van Djengis is af! Het duurde wel even voordat ik helemaal tevreden was over zijn vacht. Maar na een paar keer kleuren, wissen en weer kleuren werd het eindelijk wat. Al met al is het een portret geworden van 45 x 50. Binnenkort naar de lijstenmaker en dan is hij echt helmaal af, met een mooie passe-partout en lijst.

Tevens heb ik een beginnetje gemaakt aan een andere wolfhond. Dit keer een grijze Saarloos genaamd Raksha.

-------------------------------------------------------------------------

I finished the drawing of Djengis! It took a while before I was completly satisfied about how his fur looked. But after a few times colouring, deleting and colouring it again. It was getting along. After all the sizes of the portrait are 45 cm x 50 cm. Soon we're going to the shop for some framework and a nice passe partout. Than it's really finished.

I also made a start with a new portrait of a wolfdog. This one is called Raksha, she's a grey Saarloos Wolfhond. ( see http://www.saarlooswolfhond.org/ fot further information about these dogs)


donderdag 26 juni 2008

Rottweiler in grafiet


Rotweiler in grafiet
15 x 24

Als alles mee zit heb ik begin augustus een expositie Paarden en Honden in Winschoten. Aangezien ik erachter kwam dat ik nog vrij weinig hondenportretten heb, moest ik dus als een speer aan het tekenen en schilderen.
Dit is weer een nieuw werk voor de komende expositie.

dinsdag 24 juni 2008

De eerste les


Vanochtend was ik al vroeg op pad richting Leeuwarden. Ik had het geniale idee om eerst even langs de winkel te gaan voor wat meer krijtjes, maar helaas die ging het eerste uur nog niet open. Had ik dus nog heerlijk even kunnen blijven liggen. Dan maar een rondje door de stad, wel lekker rustig zo 's ochtends. Eindelijk was het tegen tienen, dus op naar het atelier. Alles stond al klaar, maar eerst even een kopje thee en me even voorgesteld. De groepjes waarin we les hebben zijn klein zo maximaal 6 pers. Dus er is heel veel tijd voor persoonlijke begeleiding.
Aangezien ik toch wel twijfelde om gelijk met een portret van een mens (m'n nichtje) te beginnen, had ik ook maar een foto van een paard mee. en je raad het al. Deze is het geworden.
Ik ben gewend om het pastel direct met het krijtje op papier aan te brengen, maar deze techniek werkt anders. Je brengt het krijtpoeder aan met je vinger en wrijft het daarna goed in. Zo kun je je tekening opbouwen tot wel 100 lagen!!! Of ik zo ver kom?????
In ieder geval staat de eerste laag erop dus dat is al heel wat. Ik heb me ook prima vermaakt en kijk uit naar de volgende les!!

maandag 23 juni 2008

Een dagje rust......

Helaas stond ik vanochtend op met een verschrikkelijke pijn in mijn schouder en bovenarm. Dat werd dus een dagje volledige rust. Op de ergere momenten kan ik dan niet eens een theekopje vasthouden.

Eigenwijs als ik ben heb ik geprobeerd toch weer wat verder te gaan met het portret van Djengis, er staat een laag op maar erg tevreden ben ik er niet over. De kop is nu wel naar mijn zin. Gelukkig... Morgen de eerste les nieuwe pasteltechnieken. Ik ben benieuwd!! Heb al een foto uitgezocht, eentje van mijn nichtje. Normaal gesproken teken ik geen mensen, maar als we dan toch nieuwe dingen gaan leren dan doen we het gelijk goed. Nu hopen dat het wat word......

zondag 22 juni 2008

Langs de waterkant


Vanochtend werd ik lekker op tijd wakker van het zonnetje. Stralend weer!! Dus een mooie gelegenheid om wat aan mijn conditie te gaan doen, wandelen. Schetsboek en potloden mee en op pad. Na een paar kilometer was ik wel flauw van het lopen. Een lekker plekje gezocht en me laten zakken in het gras. Voetjes in het water, heerlijk.....

Toch maar even m'n schetsboekje erbij gepakt. Misschien doe ik er in de toekomst nog wat mee.



zaterdag 21 juni 2008

Djengis


Vandaag ben ik begonnen aan een pastel portret van een bruine Saarloos Wolfhond, Djengis genaamd. (op de foto wijken de kleuren af)

Normaal gesproken teken ik alles met een vettig soort soft pastel. Ik heb echter de afgelopen keer wat nieuws aangetroffen in de winkel en vond het tijd om eens wat anders te proberen.

Na even proberen moet ik zeggen dat deze pastel heel fijn werkt. Tijd om wat meer in te slaan...
Ook heb ik besloten om lessen te gaan volgen. Alles wat ik tot nu toe kan op teken en schildergebied heb ik mezelf weten te leren m.b.v. boekjes, internet en tv. Dinsdag heb ik mijn eerste les en naar wat ik heb begrepen ga ik een hele nieuwe techniek (voor mij dan) binnen het gebruik van pastel leren. Ik ben benieuwd.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails