woensdag 30 juli 2008

Bospad

Zoals beloofd hier een foto van mijn bospad (in wording) in acryl. Ik ga er wel mee verder als het minder heet is. Met deze warmte blijft de verf bijna vloeibaar (en ik bijna ook). :-)

dinsdag 29 juli 2008

Ziekenhuis.

Vandaag ben ik weer naar het ziekenhuis geweest voor mijn schouder. Na lang wachten.. ( Kijk dat snap ik nou niet. Heb je een afspraak voor 14.40 wordt je pas om 15.16 geroepen dat je mag komen. Om in een kleiner hokje gewurmd te worden en dan te horen krijgt dat de dokter er zo aankomt. Gelukkig was hij er vandaag ook zo.) Eindelijk de dokter. Aangezien ik er al na 4 weken weer was ipv 3 maanden zat er toch iets niet goed. ( Meent hij dat nou??) Tja wat zou het dan kunnen zijn? Conclusie, de dokter twijfelt en dus binnenkort door de MRI-scan. Ben benieuwd wat de uitslag daarvan is....

Later op de dag ben ik nog wel wat aan het prutten geweest met een nieuw schilderij (boslandschap), maar ik heb nu ff geen zin om foto's te plaatsen. Doe ik morgen wel.

zondag 27 juli 2008

Dierentuin schetsen


De afgelopen dagen heb ik niet zoveel gedaan. Daar was het werkelijk te warm voor. Wel ben ik een dagje naar de zoo geweest en heb daar heerlijk zitten schetsen.


vrijdag 25 juli 2008

Buizerd in acryl

Buizerd in acryl
"In flight"
20 x 50

dinsdag 22 juli 2008

Oehoe in acryl

Oehoe in acryl
40x50

En gelijk maar weer aan een nieuwe begonnen. Volgens mij ben ik een beetje productief.

maandag 21 juli 2008

Expositie??

Vandaag heb ik rond gebeld om ergens een expositie te krijgen. Mijn doel: in 2009 minimaal 5 exposities. Nu hopen dat het lukt. Heel veel bedrijven hebben een wachtlijst of werken samen met instanties dus voordat je daar tussen staat..... Toch hou ik gewoon de moed erin en blijf bellen en mailen. Vandaag kreeg ik ook nog de vraag of ik professioneel kunstenaar ben. Maar wanneer ben je dat?? Na 10 jaar? na 100 exposities? Of na een opleiding aan de kunstacademie? Ik weet het niet dus die vraag heb maar niet beantwoord, kan ik ook niet liegen. Ik heb ze maar naar m'n site gestuurd met de mededeling dat ze dat zelf mochten gaan bepalen.
Tussen alle telefoontjes door ben ik lekker met de uil bezig geweest. Die schiet tenminste harder op.Mocht iemand nog een tip hebben over waar ik werken zou kunnen exposeren. Laat het me dan even weten!!

zondag 20 juli 2008

Red Bull Air Race

Vandaag zijn we lekker een dagje weggeweest. Naar Rotterdam waar dit weekend de Red Bull Air Race wordt gehouden. We hebben het op een paar druppels na gelukkig droog gehouden en de race was tot het einde toe spannend.

Onderweg lekker uit het raam zitten staren. Zie ik op een gegeven moment alleen maar roofvogels. Nu moet je me niet vragen welke precies, want ik heb geen idee. Maar gewoon langs de snelweg zo een kilometer of 2 na elkaar wel een stuk of 10! Prachtig, jammer dat we dan weer 120 reden. Zie je niet zoveel.

Door al dat gevlieg en die vogels kreeg ik natuurlijk wel weer kriebels. Ik ben dus begonnen aan een nieuw schilderij.


Oehoe in acryl

zaterdag 19 juli 2008

Een magisch bos in acryl.

Magical Forest
60x80
acryl op doek


Eindelijk na bijna een jaar op de ezel te hebben gestaan is hij af: Het Magische Bos. Op de één of ander manier kwam er steeds iets tussen, waardoor deze bleef staan. Ik heb hem destijds aan de kant gezet omdat ik vastliep. Ik kreeg er niet genoeg diepte in. Nu ik lessen volg kwam het diepteverhaal van de middelbare school ineens weer bovendrijven. Gelukkig, want ja platte bomen zijn ook geen gezicht. Hier en daar wat beetjes toegevoegd en mijn fantasie de loop gelaten. Want zonder beesten kan het geen schilderij van mij zijn :-)) .


vrijdag 18 juli 2008

Het magische bos begint te leven...

Vandaag ben ik weer bezig geweest met het magische bos. De boomstammen liggen nu goed, ik moet alleen nog even puzzelen zodat het meer één geheel wordt. Hoe zie ik morgen wel. Ik vond nog een afbeelding van een heel lief vosje en ik kon het niet laten om deze er bij te schilderen.


donderdag 17 juli 2008

zondag 13 juli 2008

Magical Forest

Eindelijk stond ik dan een keer op zonder die brandende pijn in mijn schouder. 3 werf HOERA.


Ja en dan nog zin hebben in iets. Hum dat ging iets moeilijker. Na eerst lekker op de bank een filmpje te hebben gekeken, ben ik via internet maar eens wat inspiratie gaan opdoen. Voor mij betekend dat, kijken wat andere kunstenaars zoal doen.
Echt werken deed dat vandaag niet, dus dan maar op een andere manier....
Mezelf een schop onder m'n hol verkopen en gewoon beginnen.

Nu staat er al een hele poos een schilderij op de ezel waar ik maar niet mee verder kwam. Ook zo'n geval van ik zet hem aan de kant en bekijk wel wanneer het wel lukt. Nou dat aan de kant zetten ben ik al een flinke poos aan het rekken. Tijd om de mouwen op te stropen en verder te gaan waar ik was gebleven. ( site )
vrijdag 11 juli 2008

Pastel portret

Tjongejonge wel moeilijk hoor mensen. De man wil gewoon niet lukken! Nou ik laat dit portret voorlopig even met rust. Misschien dat het over een paar dagen ineens wel lukt....
---------------------------------------------------------------------------
Jeez pretty difficult, drawing people. The guy just won't work. Well I just let this own rest for a while. Maybe it will go better in a couple of days....

donderdag 10 juli 2008

Passe-partout's !!

Eindelijk kon ik dan de passe-partouts ophalen. Wat een verandert een tekening dan! Een tekening waar eerst niet helemaal tevreden over bent word ineens een plaatje. Zo leuk om te zien. Ik heb natuurlijk ook foto's, maar die zijn een beetje mislukt. (Lees schots en scheef) Maar het idee is denk ik wel duidelijk.
-----------------------------------------------------------------------------
At last I could pick up the passe-partouts. What a difference it make's with the original drawing. At first you can be not quite satisfied with your results, and in the end it's a beauty! So fun to see. I do, offcourse, have pictures but they're not quite the way I wanted them to be. (Sorry). You'll get the idee, I guess.

zaterdag 5 juli 2008

Een nieuwe uitdaging! / A new challenge!

Via internet heb ik van de week twee boeken van Victoria Francés aangeschaft. Prachtig wat zij allemaal maakt. Nu ben ik zelf niet zo van dat duistere, maar hoe ze het doet. In één woord geweldig! Nu ben ik nogal een trut als ik zie dat anderen ook hele mooie dingen maken. Dat wil ik dan ook. En dan ga ik net zolang door totdat het lukt.
Ja je voelt het al aankomen. Ik ben aan een tekening begonnen met mensen!!!!
Aan de hand van een foto heb ik eerst een schets gemaakt .....
------------------------------------------------------------------------
On the Internet, I bought this week two books by Victoria Frances. It's just beautifull what she makes. I'm not such a gothic person, but how she does it. In one word amazing! Wel I know that I can be a bitch when it comes to seeing other persons making beautoful art. The only thing I can think off then, is that I want to make something alike. And I keep trying untill I succeed.
You know what I am going to say now, aren't ya.
Yes indeed I started a people portret. First I've made a sketch, using a photo....


En ben daarna begonnen aan een groter exemplaar in pastel.....

-----------------------------------------------------------------------------

After that I started a bigger copy in pastel......

donderdag 3 juli 2008

Weer naar les / Taking another lesson


Het schiet al lekker op met de pasteltekening waar ik mee bezig ben op les. Het blijft me verbazen dat sommige dingen echt door mijn eigen twee handen gemaakt zijn. Stom niet? Maar aan de andere kant dat houd het ook leuk.
________________________________________________
It's getting along, my pastel drawing. I'm taking lesson's once a week and it's really getting along. It still amazes me, the portrets I'm making. I can look at it and wondering that I really made that. Stupid he? But that's what keeps me going.

dinsdag 1 juli 2008

Een zeer eigenwijs hondje / A real snooty doggy

"Wie ik?" (Who me?)
Pastel 26 x 30

Vandaag was ik al op tijd richting lijstenmaker. Na al mijn wensen te hebben genoteerd en alle maten opgenomen te hebben moest ik alleen bij het portret van Djengis nog een mooie kleur passe-partout hebben. Bij alle anderen had ik al een duidelijk beeld in mijn hoofd. Na even zoeken hebben we een mooie warme kleur bruin gevonden. De passe-partouts zouden volgende week klaar zijn. Dus dan post ik nog wel even een foto.

-----------------------------------------------------------------------

Today I went to the shop for some framework and passe partout on time. After writing down all my wishes and sizes I only had to find the right colour for Djengis' portret. With all the others I had a clear vision of how it should look. After searching for al little while whe found a pretty and warm brown colour. If everything goes right the framework should be done next week. I will post a picture of the result.

---------------------------------------------------------------------

En toen had ik het plan, om even lekker in de tuin te gaan zitten..

Nou mooi niet, wat een hitte! Dat hield ik precies tien minuten vol!! Ik woon in een steegje en heb alleen voor mijn huis een klein plaatsje. Zonder schaduw en zonder enig zuchtje wind. Het liep dus al gauw op tot zo'n 35 graden. Binnen is het ruim 15 graden koeler en dus flink wat aangenamer. Stil zitten is niet mijn ding, dus heb ik uiteindelijk maar het hondje van vrienden getekend.

Misschien kan die ook mee op de expositie.

-----------------------------------------------------------------------

My plan was to spend the rest of the day in my garden.....
Well to bad! It was way to hot. After exactly 10 minutes I fled into the house. My house is located in a small alley without shade or any kind of wind. The tempature was quickly rising into 35 degrees celcius and up. Inside it's more than 15 degrees celsius colder and a lot nicer!
And because doing nothing isn't wy thing to do, I draw a picture of the dog of friends of mine. Maybe it can go along on the exhibition.LinkWithin

Related Posts with Thumbnails