vrijdag 27 augustus 2010

Konijn / Rabbit

De Knaagdieren opvang Aa en Hunze (gevestigd in Veendam (Gr)) heeft mij gevraagd enkele tekeningen te maken van "hun" dieren om kaarten van te laten drukken. Hierbij het eerste pastelwerkje (19x19 cm) voor dat doel. Het origineel is ook te koop, de volledige opbrengst gaat naar de opvang.

The Rodent Shelter Aa en Hunze asked me to draw a few of "their" animals to print artcards. Here you see the first pastelwork (19x19 cm) for that purpose. This original is for sale too, the entire amount is for good of the shelter.


















Place a bid /  Bieden

donderdag 26 augustus 2010

When the Alpha calls... WIP

Ik ben al een possje bezig met een grote pastel (45x50cm) van een wolf. De foto heb ik afgelopen winter genomen in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.
I've been working a while on a large pastel of a wolf. I took the reference photo in the Rotterdam Zoo last winter.

 

woensdag 25 augustus 2010

STOP!

Hij is af! Finished!

zaterdag 21 augustus 2010

vrijdag 20 augustus 2010

Stop! Wip 2

Een kleine update. Na de voorbereiding voor de expositie had ik eindelijk weer wat tijd voor dit paardje.
Het hoofd van de ruiter wil niet echt lukken. Vanavond ben ik er verder mee gegaan, maar die foto's volgen morgen. Deze foto is van eerder deze week.

A small update. After getting work ready for my exhibition I finally found some time to continue this painting.
I'm not happy with the riders head at all, but I worked on it a little more this evening. So that photo will follow later. This is a photo I took earlier this week.

woensdag 18 augustus 2010

Expositie gallerie Pommona

Afgelopen zondag was de opening van de expositie Weergave en Werkelijkheid in gallerie Pommona. Ik was 1 van de 9 kunstenaars die er werk had hangen. Meer dan 80 mensen hebben de opening bijgewoond. Een super opkomst! Iedereen bedankt voor de gezellige dag!




















Voor degene die nog willen kijken, het werk hangt tot en met 28 september aan de Hoofdstraat 58 in Gasselternijveen (Dr).

donderdag 12 augustus 2010

Wolfs face

Een uitprobeersel, pastel op suede board. Eigenlijk wordt dat gebruikt om passe-partouts van te snijden, maar zo werkt het eigenlijk ook prima.
A little test, pastels on suede board. Normally we cut mounts/matts from this board, but drawing on it works just fine.

woensdag 11 augustus 2010

Expositie

Persbericht.
  

EXPOSITIE “WERKELIJKHEID EN WEERGAVE”

In Galerie Pommona te Gasselternijveen start a.s. zondag een nieuwe expositie waarin negen  figuratieve kunstenaars laten zien dat het vertalen van de werkelijkheid  naar een twee of driedimensionaal kunstwerk toch op heel verschillende manieren kan. De een volgt de waarneming letterlijk, de ander voegt er zijn persoonlijke gevoel of idee aan toe.
Bijzonder fraai zijn bijvoorbeeld de in steen uitgehouwen kinderportretten van Wikje Schoon uit Gasteren en de in kleurrijke pastels van Daisyree Bakker uit Jirnsum.
Verder is er mooi en exotisch werk te zien van de schilderessen Gerda Scheltens en Janny Braams uit Gieten en kleurrijke stadsgezichten van Denis Wood uit Assen.
Er zijn prachtige foto’s van Jannes van Echten en Amy Sikkema, die elk het landschap op wel heel verschillende wijze vertalen.
De tekenaar Dik Jongejan en keramiste Ina Stuit, beide uit Assen, vermengen hun waarneming en fantasie.
Al met al een bijzondere tentoonstelling.
Opening a.s. zondagmiddag om 3 uur in bovengenoemde galerie aan de Hoofdstraat 58.
U bent van harte welkom.

Tedja Duyvesteijn.
  
Pommona

maandag 9 augustus 2010

Colobus aapje af!

Hij is af, het aapje. Nu nog een leuke titel....

He's finished, the little monkey! No we need a catchie title....

zondag 8 augustus 2010

Site offline

Door een fout bij Freewebs is mijn Nederlandse site nu offline. Voor meer informatie verwijs ik u door naar mijn Engelse site. Voor eventuele vragen mail me naar ijben022@planet.nl. Het info emailadres werkt dus nu helaas ook niet. Ik hoop dat dit snel opgelost is. Tot dan alvast bedankt voor uw begrip.

vrijdag 6 augustus 2010

Colobus aapje

Ik ben begonnen aan een ander wildlife werk. Dit omdat er aantal deadlines aan zitten komen voor internationale wildlife exposities waar ik graag aan mee zou willen doen. Flink door tekenen dus. Hier de opzet van een tekening van een colobus aapje. Deze foto is wederom genomen in Diergaarde Blijdorp, Rotterdam.
Het kleine aapje viel uit een tak en omhoog waar pappa was gebleven.

I've started on another wildlife piece. This because the deadlines for some wildlife exhibitions are coming closer. So I have to keep on drawing. Here's a piece of an Colobus monkey. I took this photo in the Rotterdam zoo. The baby monkey fell down a tree and looked up to his dad.

maandag 2 augustus 2010

Stop!

Vandaag begonnen aan een nieuwe opdracht. Het was even puzzelen om het plaatje kloppend te krijgen. Dus met een aantal foto's uiteindelijk dit gecomposeerd.

Today I've started a new commission. I had to puzzle my way through the photo's to get the picture complete. But I came up with this.


















Pastel op velour, 40x50 cm.

zondag 1 augustus 2010

Vissende kat / Fishcat

Een lekker snel en klein werkje tussendoor. De foto heb ik vrijdag in Diergaarde Blijdorp genomen. Het is een vissende kat. Pastel op La Carte van Sennelier 14x23 cm.
A small and quick pastelwork in between. I took this reference photo last Friday in the Rotterdam Zoo. It's a fishcat. Pastels on Sennelier La Carte paper, 14x23 cm.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails